Thursday, June 22, 2006

Dan's news round-up.


Dagelijks worden we overspoeld door een overvloed aan info courtesy of the media. Dan Steely wil graag zijn warhoofd als filter laten fungeren in deze datalawine via deze (misschien wekelijkse) news round-up.

Phat Pockets (Bron: Financial Times).
De superrijken hebben het niet makkelijk. Ze moeten voortdurend nieuwe luxespeeltjes vinden om elkaar te overtroeven. Met een jacht moet je niet meer komen aanzetten vandaag de dag, dat is so nineties als je miljardair bent. De nieuwe rage is duikboten, en ik heb het hier niet over die tweezittertjes die je op National Geographic soms ziet. Op www.ussubs.com kan je er eentje bestellen als je wilt. Op de foto zie je de Phoenix die te koop is voor een democratische 78 miljoen USD.

Miami Heat NBA kampioen nondedju@!@#!!##!!¨^¨ (bron: ESPN.com)

Voetballiefhebbers herinneren zich wellicht de voetbalwedstrijd België-Brazilië van het WK2002. De scheids keurde toen een geldig kopbaldoelpunt van Wilmots af en onthield ons zo van een reële kans op een historische overwinning tegen de sambavoetballers. Herinner je dat wrange gevoel dat je daaraan overhield? Datzelfde gevoel heeft zich nu van me meester gemaakt omdat de Dallas Mavericks bestolen werden in deze Finals. Het begon al voor de series met de 6 daagse schorsing van 'onze' DJ Mbenga. En de schorsing in Game 5 van Stackhouse voor een doordeweekse 'no easy lay-up' fout op Shaq . Dwayne Wade (een fantastische speler, daar niet van) kreeg vanaf Game 3 systematisch hulp van de hoofdscheids bij zijn drives naar de ring. In Game 5&6 kreeg Wade van de refs op twee na evenveel vrijworpen als heel de ploeg van Dallas. Een neutrale basketfan in NY verwoordde het als volgt: "I think I farted twice on the couch during this series -- and I was called for two fouls against Dwyane Wade."

Leeuwenhosen (Bron: www.oranje.nl).

De macht van sponsors krijgt stilaan beangstigende trekjes. Voor de wedstrijd Holland-Ivoorkust moesten een aantal fans hun Oranje fanbroek , de Leeuwenhosen, uitdoen omdat het merk Bavaria niet voorkwam op de officiële sponsorlijst. En kenners beweren dat Ronaldo enkel speelt onder druk van de sponsor (Nike) en ook (te) vlug is moeten revalideren van zijn knieblessure op bevel van de sportgigant uit Oregon, USA.

No comments: