Friday, June 30, 2006

News round-up 30/06


NBA Draft

Afgelopen donderdagnacht vond de jaarlijkse NBA draft plaats waarbij de ploegen die laagst geëindigd zijn in het voorbije seizoen, mogen kiezen uit de nieuwe lichting basketbaltalent, meestal afkomstig uit de Amerikaanse high schools of colleges. Maar dit jaar - en dit is bij mijn weten de eerste keer - werd een Europese speler gekozen als Nr.1 pick. Het gaat om de Italiaanse Bargnani,21j, 6ft.11inches, ongeveer 2.10m. Eigenlijk zegt de Nr.1 status nog niet veel want de eerste 5 zijn aan elkaar gewaagd qua talent en de uiteindelijke rangschikking hangt ook af van welke ploeg eerst kiest. Zo koos Toronto voor Bargnani omdat hij een goede aanvulling is bij hun jonge kern (Chris Bosh en Charlie Villanueva). GM van Toronto is Bryan Colangelo die vorig jaar vertrok bij de Phoenix Suns en met een neus voor internationale spelers. Bij Phoenix haalde hij bijv. Boris Diaw, Leandro Barbosa, Amare Stoudemire (wel VS natuurlijk) en Steve Nash binnen. Niet slecht.

Portugal- Nederland WK Duitsland.

D'ollanders liggen er vroeger uit dan ik gedacht had. Ze hebben zelf door hun onnodig harde fouten in de beginfase de kiem gezaaid voor hun nederlaag en de 16 gele kaarten. De stamp op het dijbeen van Ronaldo verdiende rood. Sneijder en Vandervaart halen duidelijk niet het niveau van spelers zoals Seedorf,Davids of De Boer. Mijn favoriet voor goud is Brazilië, die gasten hebben tot nu toe op 60-70% gespeeld.

Cruyff vergezocht.

Johan Cruyff, de Nederlandse Eddy Merckx, zei dat Minister Verdonk van Integratie, medeverantwoordelijk was voor de uitschakeling van Oranje omdat voetballer Kalou geen Nederlands paspoort heeft gekregen.

China: business as usual.

Mensen die in China berichtgeven over rampen of crisis situaties zonder toestemming van de overheid kunnen tot 8000$ boete krijgen. Dat is vooruitgang want vroeger werden ze opgesloten.

1 comment:

freaq said...

tot zover je favoriet voor goud ;-)

als het een troost mag zijn: ik ging voor argentina...